У справі про вбивство конвоїра Національної гвардії, якого застрелив пожиттєво засуджений чоловік, нікому зі співробітників тюрми підозру не оголосили. 

Про це стало відомо з відповіді на запит “Слідства.Інфо” від територіального управління Державного бюро розслідувань. 

Довічник убив 21-річного військовослужбовця Національної гвардії під час етапування із запорізького слідчого ізолятора до колонії у Дніпрі. Це сталося восени 2019 року. В’язень намагався втекти зі спецвагону, у якому переміщали арештантів. Як пізніше стало відомо, зброю засуджений отримав на території СІЗО. За його ж свідченнями, пістолет йому передали в закритій консервній банці з-під ананасів.

На думку слідчих ДБР, це стало можливим через недбальство посадовців СІЗО, які не виявили зброю, що спричинило загибель військовослужбовця. Утім зараз у рамках кримінального провадження нікому з посадових осіб підозри не оголосили. У Держбюро зазначають, що слідство триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Суд виправдав ексначальника Одеського СІЗО у справі про вбивство інспекторки

Щодо самого ж довічно ув’язненого — його судять за статтею 348 Кримінального кодексу України, де йдеться про посягання на життя працівника правоохоронного органу. Стаття передбачає, зокрема, довічне ув’язнення. 

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про те, як арештантам двох слідчих ізоляторів дозволяють вільно пересуватися на свободі без кайданків і належної охорони, а також — проводити незаконні зустрічі. Ідеться про так званих “смотрящих” в одеському та київському СІЗО.

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).