Одеський суд виправдав колишнього керівника Одеського слідчого ізолятора В’ячеслава Коваля у справі про вбивство і розчленування інспекторки СІЗО.

Про це повідомляє Судовий репортер, посилаючись на ухвалу суду. 

Слідство звинувачувало Коваля в тому, що через його бездіяльність на території установи вбили інспекторку Олену Порошенко. Зокрема, на думку обвинувачення, це завдало бюджету збитків на пів мільйона гривень — такою була компенсація родині загиблої. 

За версією правоохоронців, Коваль знав про те, що один із в’язнів проживає поза межами тюремного корпусу, але не відреагував на це. Арештант мешкав на території тюремного свинарника, де й вбили жінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Смердюча риба і борошно з піском: Як годують в’язнів за бюджетні мільярд

Суд став на бік обвинуваченого: там не побачили причинно-наслідкового зв’язку між можливим службовим недбальством та виплатою компенсації. 

В’ячеслав Коваль. Фото — Думская

Нагадаємо, улітку 2017 року один з ув’язнених одеської в’язниці вбив та розчленував інспекторку. Це сталося на території свинарника. Тіло він намагався заховати у сміттєвих баках. Провину за те, що сталося на території тюрми, поклали на тодішнього керівника установи  В’ячеслава Коваля. 

За вбивство жінки до довічного ув’язнення засудили її вбивцю  Василя Чемериза. “Слідство.Інфо” вивчало документи та поспілкувалося зі свідками подій. Отримана інформація дає підстави вважати, що дотепер покарали не всіх, хто допустив трагедію.

Своєю чергою, Коваль звинувачував у замовленні вбивства тюремну адміністрацію, яка намагалась таким чином усунути його з посади.

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).