Комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» дізналося від журналістів «Слідства.Інфо», що віддало ремонтувати санвузол у підприємстві за 262 тис. грн сумнівній компанії. Антимонопольний комітет України двічі ловив цього підрядника на змові на торгах, через що компанію оштрафували на понад 1 млн грн. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

18 січня 2024 року комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» без використання  Prozorro уклало угоду на капітальний ремонт санвузла у своєму приміщенні. 262 тисячі гривень віддали приватному підприємству «Подільська скарбниця».

За ці гроші підрядник зобов’язався до 31 грудня 2024 року замінити стару трубопровідну систему, розібрати цементне покриття підлоги, покласти нову плитку та  плінтуси тощо.

ПП «Подільська скарбниця» не перший рік займається ремонтами. Компанія існує на ринку вже 10 років й за цей час встигла двічі потрапити до «чорного списку» Антимонопольного комітету України.

До цього списку можна потрапити лише одним шляхом — вчинити дії, що спотворюють результати конкурентних торгів. Наприклад, компанії часто імітують конкуренцію одна між одною, щоб гарантовано отримати державний підряд. Антимонопольний комітет України зловив на цьому ПП «Подільська скарбниця» у 2022 та 2023 роках, через що компанія сплатила понад 1 млн грн штрафу за порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Лариса Король з тендерного комітету «Вінницяоблводоканал» сказала журналістам «Слідства.Інфо», що перед укладанням угоди не перевіряла, чи «Подільська скарбниця» була оштрафована Антимонопольним комітетом України. У комунальному підприємстві сказали також, що детальніше поцікавляться цією компанією та укладеним з нею договором.

Згідно з інформацією аналітичної системи YouControl, ПП «Подільська скарбниця» заснували В’ячеслав Гребінь, Сергій Браславський, Василь Файден. Зараз бізнесом володіє Людмила Баліцька та Віталій Чуманов. Директором компанії є Юрій Когайчук

Від 2016 року компанія уклала договорів з держзамовниками на 31 млн грн

Читайте також: У Чернігові понад 70 млн грн грантових коштів віддали компанії, яка до цього нечесно перемагала на державних тендерах