У місті Святогірськ на Донеччині під час окупації росіянами були спроби зґвалтувань місцевих жінок. Про це «Слідству.Інфо» розповіла жителька міста Діана, яка сама стала жертвою домагань російського військового.

За словами Діани, російський військовий помітив її під час отримання гуманітарної допомоги. Згодом він прийшов до неї додому з пляшкою коньяку та погрожував автоматом — казав, що прострелить їй ноги.

«Змусив мене випити, тобто він сам залив мені до рота коньяк і почав чіплятися до мене, — розповіла «Слідству.Інфо» дівчина. — Я ледве встигла підловити момент — закрила його вдома і побігла кликати на допомогу. Він погрожував зброєю, говорив: «Ну войди в мое положение, я же мужчина». А я плакала, бігала по квартирі, ховалася від нього. Він мені все поламав вдома — прасувальні дошки, «метелики» для сушки білизни, намагався мене на них посадити».

За словами Діани, їй також відомо про інші факти домагань з боку російських військових.

Святогірськ опинився на лінії фронту з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Влітку російські військові окупували частину міста — лівий берег річки Сіверський Донець. 12 вересня місто було звільнене від окупантів українською армією. Про те, що пережили місцеві мешканці, читайте у репортажі «Слідства.Інфо».