Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко, коментуючи розслідування “Слідства.Інфо” щодо сумнівних донорів їхньої політичної сили, заявив, що вони перевірили їх і пояснення спонсорів переважно задовольнило. 

Про це він сказав у коментарі нашій редакції під час нещодавнього з’їзду “Слуги народу”. 

Лідер партії зазначив, що партія проводить тільки поверхову перевірку своїх донорів. “Але щодо того розслідування, що ви робили, то вони нам спростовували інформацію і пояснювали. І щодо деяких фірм нас влаштувало пояснення, бо вони не є фігурантом як обвинувачувана сторона, а свідки”, зазначив голова партії “Слуга народу”.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зе вілла: італійський маєток Зеленського в оточенні російських олігархів 

Олександр Корнієнко сказав, що партія не має повноважень досліджувати своїх спонсорів. За словами політика, тільки постфактум партія може повернути кошти, якщо її щось не влаштовує у донорові. Корнієнко також додав: “Ми й надалі так робитимемо, якщо репутаційно будемо бачити, що зовсім погана історія”. 

Нагадаємо, що наприкінці листопада минулого року “Слідство.Інфо” випустило розслідування “Фінансування “Слуги народу”: понад 30 мільйонів гривень фігурують у кримінальних провадженнях”. У цьому матеріалі ми розповіли, що більше десятка компаній, які торік профінансували партію на понад 30 мільйонів гривень, фігурують у кримінальних провадженнях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто спонсорує “Слугу народу” та скільки витрачає партія

“Слідство.Інфо” це виявило під час аналізу фінансового звіту партії минулого року. Попри це, голова “Слуги народу” Корнієнко повідомив, що вони вивчали це питання і пояснення цих спонсорів їх влаштувало.