Одеський суд обрав запобіжний захід директору компанії ТОВ «ТАКОМ-ГЛОРІЯ ПІВДЕНЬ». Цей підрядник зобов’язався відремонтувати місцеву школу №39 I-III ступенів. На думку правоохоронців, підрядник зробив ремонт, але разом з цим вкрав 1,27 млн грн державних коштів. До слова, компанія не вперше фігурує в подібних історіях, вона могла вкрасти ще понад 6 млн грн на іншому ремонті школи в Одесі. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Приморський районний суд Одеси розглядає справу про можливу крадіжку 1,27 млн грн з державного бюджету. Суд вже обрав запобіжний захід підозрюваному Федору Мітрієву у вигляді нічного домашнього арешту до 28 березня 2024 року. 

Матрієв працює директором у будівельній компанії ТОВ «ТАКОМ-ГЛОРІЯ ПІВДЕНЬ». Ця компанія у червні 2020 року підписала договір з Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради на ремонт школи №39 I-III ступенів за майже 28 млн грн

Під час проведення ремонту школи, правоохоронці у 2021 році зареєстрували кримінальне провадження, бо виявили порушення. На думку слідчих, Федор Мітрієв під час складання документації підробив акти виконаних робіт, де видав за виконані роботи, які насправді ніхто не проводив. Через це компанія безпідставно отримала 1,27 млн грн. 

Мітрієва підозрюють у заволодінні бюджетних коштів та підробці документів. Чоловіку загрожує 12 років в’язниці із конфіскацією майна, а також заборона займатися підприємництвом і штраф. 

Це не перша історія, де фігурує ТОВ «ТАКОМ-ГЛОРІЯ ПІВДЕНЬ» та ймовірна крадіжка грошей на ремонті школи. Раніше, компанія ремонтувала в Одесі ліцеї №49 й, за інформацією правоохоронців, могла вкрасти 6,3 млн грн

Згідно з інформацією з аналітичної системи YouControl, ТОВ «ТАКОМ-ГЛОРІЯ ПІВДЕНЬ» з’явилась на ринку з 2001 року. Компанія належить Леоніду Мошулу та Федору Мітрієву. Останній також є і директором.

Від 2016 року компанія підписала з державними замовниками договорів на 134 млн грн.

Читайте також: Правоохоронці підозрюють компанію у крадіжці майже 700 тис. грн під час ремонту огорожі у військовій частині