Створені торік шість міжрегіональних територіальних відділень Національного агентства з розшуку і менеджменту активів (АРМА) виконують лише представницькі функції та не працюють ефективно.

Про це йдеться у звіті Рахункової палати щодо діяльності відомства.

У лютому 2019 року Нацагентство утворило шість міжрегіональних територіальних управлінь Західне, Південне, Південно-Східне, Північно-Східне, Центральне та Центрально-Західне. Їх створення передбачала постанова Кабінету Міністрів, прийнята восени 2018-го. Аудитори зазначили, що з передбачених документом 240 працівників штат управлінь укомплектований на 15%.

“Встановлено, що станом на 30.09.2019 фактична чисельність працівників Територіальних управлінь становила 36 осіб, або 15 відсотків визначеної загальної чисельності”, йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детективи НАБУ проводять обшуки в АРМА

Відтак, як стверджують у Рахунковій палаті, територіальні управління в такому складі не можуть працювати ефективно.

“Територіальні управління через рік після їх створення фактично виконують лише представницькі функції і не в змозі повною мірою виконувати функції з розшуку та управління активами”, повідомили аудитори.

На діяльність цих управлінь у 2019 році АРМА витратила майже 2 мільйони гривень, ідеться у звіті. Втім, через неукомплектованість штату ці кошти було витрачено неефективно.

Нагадаємо, восени минулого року Нацагентство з питань розшуку та менеджменту активів заявило, що планує вкотре оголосити конкурс на управління колишньою резиденцією президента-втікача Віктора Януковича “Межигір’я”. Уперше відомство оголосило конкурс на управителя “Межигір’ям” іще в листопаді 2018-го й відтоді чотири рази його продовжувала. В останньому конкурсі перемогла компанія, директор якої працював помічником ексрегіонала Мураєва. Після цього громадська організація, яка вже п’ять років доглядає за “Межигір’ям”, подала на АРМА до суду. Невдовзі контракт із компанією розірвали.

Водночас, слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) з’ясовують, чи допустили працівники АРМА службове недбальство, під час проведення конкурсу на управління резиденцією. Правоохоронці перевіряють, чому агентство так і не змогло знайти управителів для цього об’єкта.