Національне агентство з управління і менеджменту активами (АРМА) шукає управителя для житлового будинку в Кончі-Заспі на понад 900 квадратів, яким володіє син колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова — екснардеп Олексій Азаров.

Про це “Слідство.Інфо” з офіційного повідомлення нацагентства.

Цей та десяток інших об’єктів нерухомості, а також закордонні банківські рахунки Азарова-молодшого суд арештував у серпні минулого року. Частину майна передали АРМА.

Будинок на 935 квадратів, який національне агентство планує віддати в управління, розташований на 21 кілометрі вулиці Столичне шосе у Києві, яка входить до історичної місцевості Конча-Заспа. Тут побудовано чимало елітних маєтків.

Також Агентство з розшуку та менеджменту активами шукає управителя для двох будинків у селі Хлепча, що за 40 кілометрів від центру столиці. Документи на участь в конкурсі прийматимуть до 14 лютого цього року. Управління арештованим майном передбачає відбір на конкурсній основі компанії, яка запропонує оптимальну модель, щоб нерухомість приносила дохід, вказано в повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Камінь спотикання “Межигір’я”: Чому АРМА та Генпрокуратура не можуть порозумітися

Нагадаємо, розслідування щодо Азарових правоохоронці почали наприкінці 2014 року. У жовтні 2018-го слідчі управління спецрозслідувань ГПУ повідомили колишньому прем’єру та його синові про підозру в отриманні 140 мільйонів гривень. 

Також Азаров у-молодшому закидають одержання впродовж 2012-2014 років, коли він був народним депутатом, хабаря у розмірі 7,7 мільйона євро, 600 тисяч швейцарських франків та 500 тисяч доларів. Ці кошти, на думку правоохоронців, Олексій Азаров розмістив на банківських рахунках за кордоном. При цьому задекларував лише трохи більше 19 з половиною мільйонів гривень доходу. З початку 2015 року син експрем’єра перебуває в розшуку

Як раніше повідомляло “Слідство.Інфо”, Нацагентство з управління і менеджменту активами планує провести новий конкурс на управителя резиденцією експрезидента Віктора Януковича “Межигір’я” ранньої весни 2020 року. До цього АРМА декілька разів продовжувала конкурс. А останнього разу на ньому перемогла компанія, директор якої працював помічником ексрегіонала Мураєва.