Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на деяке майно та частки в компаніях підозрюваного ексзаступника голови правління «ПриватБанку» Володимира Яценка.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів на засіданні 12 березня — повідомляє прес-служба Апеляційної палати ВАКС.

«Суд ухвалив накласти арешт на депозитний рахунок, який належить підозрюваному, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав у статутних капіталах трьох підприємств, що належать особі, з якою підозрюваний проживає однією сім’єю, але не перебуває у шлюбі», — повідомляє прес-служба суду.

За інформацією журналістів «Слідства.Інфо», судді арештували частки Яценка в компаніях «Фінтех бенд», «Ейсідісі процесінг» та «Естейт сіті», які банкір переписав на цивільну дружину вже після затримання. Також було накладено арешт на 3 млн доларів, які знаходяться на депозитному рахунку підозрюваного.

Водночас найбільші активи на десятки мільйонів гривень в аграрних компаніях підозрюваного Яценка, які він встиг переписати на свою доньку, досі не перебувають під арештом.

Нагадаємо, напередодні «Слідство.Інфо» повідомляло, що колишній заступник голови правління «ПриватБанку» Володимир Яценко увечері 22 лютого та впродовж дня 23 лютого переписав на цивільну дружину та доньку десятки мільйонів гривень, якими володів через частки в компаніях. Це відбулося після того, як банкіра офіційно затримали детективи Національного антикорупційного бюро.