ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського.

Про це в коментарі Слідству.Інфо повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

«Обвинувальний акт передано до суду, готується перше засідання», — сказав він.

Ігорю Павловському, який з листопада 2018 року перебував під вартою, на початку квітня 2019-го «пом’якшили» підозру, й змінили обвинувачення зі співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). У зв’язку з цим нібито відпали підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наприкінці квітня 2019 року Павловському змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт з носінням електронного браслета. Про це клопотало СБУ за погодженням з Генпрокуратурою. 

Термін запобіжного заходу сплив 26 червня. І, як сказав речник ГПУ Лисенко, після цього його не продовжували. За його словами, в цьому немає потреби, адже обвинувальний акт уже передали до суду.

«Власне, не продовжували запобіжний захід, оскільки він уже не потрібен», — прокоментував Лисенко Слідству.Інфо.

На сторінці спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook 29 липня опублікували фото Ігоря Павловського на футбольному матчі. Автори допису обурювалися, адже перебуваючи в СІЗО, Павловський нібито мав проблеми зі здоров’ям. Адвокати навіть просили обрати йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, оскільки «підозрюваний важко хворий та потребує термінового лікування».

Попри «пом’якшення» підозри Павловському, редакція Слідства.Інфо володіє інформацією, яка вказує, що його дії в цій історії були спрямовані не на приховування злочину, а на безпосередню співучасть у ньому.

Як з’ясувало Слідство.Інфо, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський активно зідзвонювався з херсонськими правоохоронцями в день замаху на активістку, а також в інші «гарячі» для розслідування дати.