Днями “Слуга народу” оголосила, що офіс партії тепер розташовуватиметься у конгресно-виставковому центрі “Парковий”, більш відомому як “вертолітний майданчик Януковича”. Утім, ще до офіційного оголошення КВЦ своїм офісом, “слуги” витратили на нього понад мільйон гривень.

Як довідалося “Слідство.Інфо” з офіційних звітів “Слуги народу”, загалом президентська партія заплатила за оренду приміщень у “Парковому” один мільйон двісті тисяч гривень.

Під час президентської кампанії партія заплатила за оренду приміщення “Паркового” на понад тисячу квадратів 463 тисячі гривень. Про це йдеться у фінзвіті партії за перший та другий квартали минулого року. Після виборів, судячи зі звіту за третій квартал, “Слуга народу” винаймала вже більше площ КВЦ і заплатила за це понад 724 тисячі гривень компанії “Амадеус Ко”, яка володіє цим приміщенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Фінансування “Слуги народу”: Понад 30 мільйонів від фігурантів кримінальних проваджень

Голова “Слуги народу” Олександр Корнієнко на нещодавньому з’їзді партії заявив, що вони наразі орендують весь другий поверх конгресно-виставкового центру. Ця будівля донедавна була під арештом, а кримінальне провадження щодо її власників досі триває. Представники “Слуги народу” не вбачають в цьому жодних проблем і стверджують, що партії довелося сюди переїхати, бо немає інших варіантів.

“Ці всі ризики в нас передбачені в договорі. І на даний момент немає рішення судів, які би забороняли укладати угоди на оренду цього приміщення”, зазначив нардеп і юрист партії Олександр Качура.  

Зараз “слуги” орендують “Парковий” у компанії “Амадеус Ко”. Вона є фігурантом кримінальних проваджень правоохоронців. Прокуратура пов’язувала її із президентом-втікачем Віктором Януковичем. 

У липні 2017 року Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому у справі про незаконне виділення землі під КВЦ “Парковий” і здачу її в оренду на 25 років компанії “Амадеус Ко”. Нібито саме ця компанія причетна до незаконного будівництва “вертолітного майданчика Януковича”. Після його втечі на майно компанії наклали арешт і передали її в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів, отриманих злочинним шляхом (АРМА). Утім, у вересні 2019 року “Парковий” повернули в управління “Амадеус Ко”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ АРМА планує навесні обрати нового управителя “Межигір’я”

У коментарі “Слідству.Інфо” нардеп Качура зазначив: “Ми закон не порушуємо і ніяких прямих зв’язків із Януковичем і ніким іншим немає. Ця компанія вже поміняла власників, більше того поки що немає вироку суду”.   

Раніше, нагадаємо також, у “Парковому” розташовувався виборчий штаб Володимира Зеленського та проводився новорічний корпоратив партії “Слуга народу”. Як свідчать фінансові звіти, договір партія укладала саме з “Амадеус Ко”, їй же і платила кошти.

Як раніше розповідало “Слідство.Інфо”, під час передвиборчої кампанії “Слуга народу” отримала 90 мільйонів гривень пожертв за другий квартал минулого року. Майже 6 з половиною мільйонів гривень з цієї суми перерахували адвокати.