Національне агентство з управління і менеджменту активами (АРМА) планує провести новий конкурс на управителя резиденцією експрезидента Віктора Януковича «Межигір’я» ранньої весни 2020 року.

Про це Слідству.Інфо розповів директор АРМА Антон Янчук.

«Має бути новий конкурс. І провести цей конкурс ми плануємо навесні, тому що «Межигір’я» наразі — це, передусім, сезонний бізнес. І проводити конкурс раніше менш результативно», — сказав він.

«Межигір’я» — це понад 140 гектарів землі, 90 будівель, зоопарк, кілька ставків і поле для гольфу. Колишню резиденцію Януковича, яку називають «музеєм корупції».

Уперше АРМА оголосила конкурс на управителя «Межигір’ям» іще в листопаді минулого року, й відтоді чотири рази продовжувала. В останньому конкурсі перемогла компанія, директор якої працював помічником ексрегіонала Мураєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми можемо піти, але що залишиться від «Межигір’я» за два дні?» — комендант резиденції

Як стало відомо раніше, слідчі Держбюро розслідувань (ДБР) вимагають від АРМА надати інформацію про конкурс на управителя «Межигір’ям». Бюро розслідує можливе «службове недбальство» працівників АРМА. Після цього громадська організація, яка вже п’ять років доглядає за «Межигір’ям», подала в суд на АРМА. Невдовзі контракт з компанією розірвали.