Командир чеченського ОМОНу Анзор Бісаєв у супроводі бойовиків їздить вулицями селища Бородянка, яке розташоване приблизно за 30 кілометрів від Києва.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося, співставивши відео з «кадирівцем», яку було опубліковано у мережі, із зобряженнями Бородянки на онлайн-мапах.

Відеозапис із «кадирівцями» в українському населеному пункті виклали 4 березня на YouTube-каналі «ИА Грозный – Информ». У описі до відео зазначено, що воно зроблено в одному з українських міст.

На опублікованих кадрах видно знищені в результаті бомбардувань багатоповерхівки. Також на відео можна помітити російську військову техніку із позначкою «V».

Про те, що йдеться саме про Бородянку, «Слідство.Інфо» з’ясувало, співставивши відеозапис з онлайн-картою. Так, на перших секундах запису окупанти проїжджають повз багатоповерхівку з характерним малюнком на стіні у вигляді вишиванки.

За допомогою Google-Maps ми знайшли фото, на якому видно будинок з тим же малюнком. Цей знімок зроблено з площі навпроти Бородянського палацу культури імені Тараса Шевченка. 

Судячи з відео, значна частина будинку з характерним малюнком знищена обстрілами, які тривають тут уже кілька днів.

У російських медіа писали, що в 2019 року Анзора Бісаєва призначили командиром спецпідрозділу Росгвардії ОМОН (підрозділ міліції особливого призначення — ред.) в Чеченській Республіці. Вітав Бісаєва з призначенням особисто керівник республіки Рамзан Кадиров.

Як повідомили в Київській ОДА 5 березня, «кадирівці» захопили у Бородянці психоневрологічний інтернат, де понад 600 пацієнтів.

Зауважимо, що близько тижня тому, за даними ЗМІ, українські військові розгромили спецпідрозділ Росгвардії Чечні. Під час розгрому було знищено командира полку Росгвардії Чечні Магомеда Тушаєва. Сам Кадиров загибель окупанта заперечує.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало про російських окупантів, яких взяли в полон українські захисники. Серед них, зокрема, було кілька представників ОМОНу.