Журналісти-розслідувачі агенції «Слідство.Інфо» знайшли та ідентифікували понад пʼятдесят військовослужбовців-окупантів із 37-ї мотострілецької бригади з Бурятії. Ця бригада у лютому-березні окупувала частину Київської області і, за даними ЗСУ, була причетна до геноциду і вбивств мирних жителів.

Під час розслідування журналісти знайшли цікаві факти щодо окупантів з цього підрозділу. Декого з бурятів встигли відвезти назад і поховати як «освободителя от фашизма», а хтось вже публікує селфі з окупованих сіл на Київщині, а також на фоні військової техніки з написами «V», яка характерна для військових частин, що вторглися через північний кордон України.

Усіх ідентифікованих нами російських військових ви знайдете у матеріалі «Селфі з війни і повернення в мішках: обличчя бурятів-окупантів з 37-ї мотострілецької бригади».

Для пошуку та ідентифікації бурятів-окупантів «Слідство.Інфо» використало дані Головного управління розвідки Міноборони України, а також групи військової частини у соцмережі «Вконтактє» та особисті сторінки окупантів і їхніх родичів.

Таким чином вдалося ідентифікувати командний склад цієї бригади: начальника штабу, майора Алєксандра Кондратьєвєа, його заступника, капітана Алєксандра Холявіна, а також кількох старших лейтенантів.

Знайдену інформацію про окупантів із 37-ї бригади журналісти передали правоохоронцям, які розслідують геноцид на Київщині. Вони повідомили, що деякі свідки вже впізнали ідентифікованих «Слідством.Інфо» окупантів.

37-ма мотострілецька бригада базується у місті Кяхта в Бурятії, що на самому кордоні Росії з Монголією. За даними Збройних сил України, бригада була причетна до воєнних злочинів у районі Макарова, а також Ворзеля, Бучі та інших населених пунктів на Київщині.