Через 4 місяці після виходу фільму «Гандзюк: системне вбивство», у якому журналісти Слідства.Інфо показали зв’язок поліцейських, прокурорів і працівників СБУ з фігурантом справи про вбивство активістки Ігорем Павловським, цих правоохоронців таки допитали. 

Про це Слідству.Інфо стало відомо з власних джерел у Генпрокуратурі. 

Офіційно СБУ відмовилася надавати цю інформацію, посилаючись на таємницю досудового розслідування. У ГПУ запит журналістів проігнорували. 

Утім, кого саме з правоохоронців допитали, Слідству.Інфо дізнатися не вдалося. Так, наразі невідомо, чи допитані правоохоронці, пов’язані з Олешками на Херсонщині, де горів ліс. Адже за версією офіційного слідства, мотив нападу на Гандзюк — саме її позиція проти вирубки лісу та його контрабанди. Зокрема, йдеться про Сергія Сидоренка — на момент нападу очільника Новокаховської поліції, якій підпорядковуються Олешки, де горів ліс. Та Олександра Короля — керівника Новокаховської прокуратури, яка передавала справу про підпал лісу до ГПУ.

Так само невідомо, чи допитали Костянтина Шабуняєва — заступника прокурора Херсонщини, який майже 80 разів упродовж літа 2018-го контактував з Павловським. Антона Запорожця — посадовця СБУ, який живе в будинку, де мешкала Катерина, і якому Павловський телефонував у день нападу. Та Бориса Плахуту — очільника Служби безпеки Олешків, який також постійно контактував з Павловським.

Як дізналося Слідство.Інфо, правоохоронців, яких все ж допитали, не пов’язують зі злочином. Мовляв, вони контактували з Ігорем Павловським як з помічником нардепа, і це не стосувалося справи Гандзюк. 

На момент нападу на Гандзюк Павловський був помічником народного депутата Миколи Паламарчука. Як ідетья у фільмі «Гандзюк: системне вбивство», депутат відомий у Херсоні своїми зв’язками з правоохоронцями. Раніше офіційне слідство підозрювало Павловського в співорганізації вбивства Катерини Гандзюк. Та згодом слідчі вирішили, що він не організовував злочин, а лише замовчував про нього. Нині Павловський на свободі.

Напередодні стало відомо, що ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо Павловського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Роль Павловського в нападі на Гандзюк: замовчував чи організовував