Родина настоятеля Свято-Іллінського храму Російської православної церкви в Україні Віталія Косовського має, зокрема, три мерседеси, кілька квартир у Києві і будинок за містом. 

Про це йдеться у блозі «Таємниці Слідства». 

Згідно з реєстром МВС, отець Віталій є власником позашляховика Toyota Land Cruiser 2012 року, а також Mercedes-Benz 2015 року випуску. Дружина протоієрея володіє ще двома дорогими машинами марки Mercedes 2012 року. Молодша донька їздить на позашляховику Audi Q3 2015 року, також має скромний Citroen 2012 року. 

На вторинному ринку автомобілів автопарк родини священнослужителя можна оцінити щонайменше у 3,7 млн гривень.

Варто зауважити, що старша донька також має дорогий автомобіль Mercedes-Benz, але вона живе окремо та одружена з сином заможної особи, тому її майно журналісти не аналізували. 

Проживає отець Віталій разом із родиною у великому маєтку в селі Чайки під Києвом. Окрім будинку, родина володіє квартирою на майже 100 квадратних метрів у новому житловому комплексі «Гарден сіті», вартість якої сягає близько 4,5 мільйона гривень, та ще двома більш скромними столичними квартирами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЦЕРКВА ПОЗА ПОЛІТИКОЮ»: ЯК ЄПИСКОПИ РПЦ В УКРАЇНІ СПІВПРАЦЮЮТЬ З БОЙОВИКАМИ ДОНБАСУ ТА ОКУПАЦІЙНОЮ ВЛАДОЮ КРИМУ

Журналісти зв’язалися із отцем Віталієм, аби розпитати у нього про статки і майно, але він лише привітав репортерів із “воскресінням Христовим” і кинув слухавку.  

Нагадаємо, нещодавно «Слідство.Інфо» розповідало про настоятеля іншого храму РПЦ в Україні. Ідеться про храм святителя Михаїла Української православної церкви Московського патріархату при Олександрівській лікарні Києва, яка є опорним медзакладом у боротьбі з коронавірусом. Попри поширення вірусу церква продовжила працювати під час карантину.  Журналісти вирішили дослідили статки настоятеля протоієрея Романа Барановського та членів його родини. Виявилося, що вони володіють землею біля моря, будинками й дорогим авто.