Родина екс-начальника Одеської поліції Дмитра Головіна володіє численними квартирами й будинками, ринкова вартість яких оцінюється приблизно у 29 мільйонів гривень. Водночас за останні 20 років Головін і його близькі заробили втричі менше — лише 9,3 мільйона гривень. 

Про це журналісти Слідства.Інфо дізналися під час судового процесу, де Головіна підозрюють у розтраті контрабандних цигарок

Дмитро Головін понад 20 років працював в органах МВС: очолював карний розшук, поліцію Київщини, а останнім місцем його роботи було Одеське управління поліції. За даними офіційного слідства, за час служби в органах генерал заробив близько 3 мільйонів гривень. Протягом цього ж періоду його дружина Анастасія отримала ще 5,5 мільйонів гривень доходів. 

За даними слідства, за час служби в органах Головін заробив близько 3 млн грн. Протягом цього ж періоду його дружина Анастасія отримала ще 5,5 млн грн. На фото — Головін (ліворуч) з дружиною Анастасією під час судового засідання 26 липня 2019 року. Дмитро Реплянчук, Слідство.Інфо

Сам генерал має досить скромну декларацію: на нього записана лише частина квартири в одеській новобудові, будинок на окупованій Луганщині й спільна з дружиною квартира в окупованому Криму. 

Водночас Анастасія Головіна володіє будинком в Одесі, ще однією квартирою в окупованому Криму й двома земельними ділянками на Одещині. А рік тому придбала квартиру в новому житловому комплексі в самому центрі історичної Одеси, на вулиці Великій Арнаутській. 

Рік тому Анастасія Головіна придбала квартиру в новому ЖК у самому центрі історичної Одеси, на вулиці Великій Арнаутській. Lun.ua

Найцікавіша ситуація із сестрою генеральської дружини — Оксаною Слепцовою. На неї записані чотири квартири в новобудовах Києва та ще одна — в Одесі. Однак за останні двадцять років Слепцова отримала лише 229 тисяч гривень доходів, тобто менше ніж по 12 тисяч гривень на рік. 

Восени минулого року журналісти Слідства.Інфо з’ясували, що Дмитро Головін живе в таунхаусі в житловому комплексі «Золотий бугаз» на березі Чорного моря. Спершу він приховував цю нерухомість і лише після публікації нашого розслідування вказав, що апартаменти записані на дідуся його дружини. Згідно з офіційними даними, які озвучили прокурори в суді, дідусь за останні двадцять років отримав загалом 21 тисячу гривень, тобто близько тисячі гривень на рік. 

Восени минулого року журналісти Слідства.Інфо з’ясували, що Дмитро Головін живе в таунхаусі в житловому комплексі «Золотий бугаз» на березі Чорного моря

Журналісти Слідства.Інфо порахували орієнтовну ринкову вартість усієї нерухомості генеральської родини. За найскромнішими підрахунками, все це майно оцінюється приблизно у 29 мільйонів гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиха гавань головного поліцейського Одещини

Генерала Дмитра Головіна затримали вранці 25 липня біля його таунхауса на Одещині. Солом’янський суд 26 липня відправив Дмитра Головіна під домашній арешт

За версією слідства, ексначальник одеської поліції Головін разом зі своїм заступником і ще двома бізнесменами організували схему з розтрати контрабандних цигарок на 13 мільйонів гривень, які зберігалися в одеській поліції як речові докази. Ці цигарки зникли зі складів, а потім були продані на чорному ринку України та Євросоюзу. 

Головін служив в органах внутрішніх справ з 1996 року. У різний час очолював кримінальну поліцію Київської області, виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також обіймав різні посади в поліції Одеського регіону. Також керував Департаментом карного розшуку й був залучений до розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета

У листопаді 2016-го року Дмитро Головін очолив Управління поліції в Одеській області. За час його керівництва в місті сталося кілька гучних нападів на громадських активістів і журналістів. Потерпілі стверджують, що місцева поліція неефективно розслідувала ці злочини. 

Також при Головіні сталася пожежа в дитячому таборі «Вікторія», внаслідок якої загинули троє дітей. Журналісти Слідства.Інфо у фільмі-розслідуванні «Вікторія: трагедія пустоти» вказували на численні помилки одеських правоохоронців, які розслідували трагедію. 

У квітні 2019 року Дмитро Головін написав заяву про звільнення з Національної поліції. Тоді він не зміг пояснити, чим саме зумовлене таке рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа на 70 мільйонів контрабандних цигарок: у чому підозрюють ексначальника Одеської поліції Головіна