Прокурори САП разом з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та НАБУ затримали ексначальника одеської поліції Дмитра Головіна. Його заступника Костянтина Гейка не вдалося затримати: він зник напередодні. Зараз Гейка шукають на території Одеси та Одеської області.

Про це Слідству.Інфо повідомило джерело, наближене до розслідування цієї справи. «Ми вживаємо заходи для його затримання», — додало джерело Слідства.

Згодом повідомлення про затримання Головіна з’явилося на сайті Національної поліції.

Фотографія з місця затримання Головіна

Експосадовців одеської поліції підозрюють у справі, яка стосується контрабанди цигарок. Імовірно, начальники одеської поліції допомагали контрабандистам легалізовувати цигарки, які незаконно прибували в порт Одеси. Підозрюваним експоліцейським інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем і легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Головіна затримали зранку 25 липня, в його таунхаусі за 2,3 мільйона гривень в котеджному містечку «Золотий бугаз», який експоліцейський не задекларував, про що писало раніше Слідство.Інфо. Тепер його повинні доставити до Києва, де обиратимуть запобіжний захід.

Також пізніше правоохоронці затримали ще одного підозрюваного — бізнесмена Чудакова, який, імовірно, теж був залучений до схеми з контрабандою цигарок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиха гавань головного поліцейського Одещини

Генерал третього рангу поліції Дмитро Головін працював начальником поліції в Одеській області з листопада 2016-го до квітня 2019 року. Відтак написав заяву про відставку за власним бажанням. Він проходив службу в органах внутрішніх справ з 1996 року. У різний час очолював кримінальний блок поліції Київської області та виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також займав різні посади в поліції Одеського регіону.