Співробітника Миколаївського СІЗО, який продавав в’язням наркотики, відправили під арешт. Правоохоронці затримали його після того, як чоловік проніс наркотичні речовини на територію слідчого ізолятора. Суд дав можливість підозрюваному вийти із СІЗО під 1 мільйон гривень застави.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося із повідомлення на офіційному сайті Нацполіції.

Як зазначають у поліції, оперуповноваженого відділу Миколаївського СІЗО затримали 21 жовтня. За версією слідчих, працівник СІЗО купував наркотики, а потім продавав їх в’язням.

23 жовтня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внести 1 мільйон гривень.

Під час обшуків удома і за місцем роботи затриманого правоохоронці вилучили розфасовані пакунки та пластикові тубуси з «речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору», а також 17 мобільних телефонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітника черкаської колонії засудили за продаж наркотиків в’язням

Як ідеться в повідомленні, співробітнику СІЗО оголосили підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»). Йому загродує від шести до десяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Як раніше розповідало в своєму розслідуванні «Слідство.Інфо», українські тюрми перетворюються на наркопритони. Кількість активних споживачів наркотиків у деяких колоніях сягає 90% від кількості в’язнів. А тюремне начальство не просто дивиться на це крізь пальці, а часом і саме постачає наркотики ув’язненим.