Впродовж 2017-2020 років Командування повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) здійснило державних закупівель на 1,6 мільярда гривень. Це трохи більше 1% від суми, яку Державне агентство автомобільних доріг (Укравтодор) отримало на ремонт доріг цьогоріч.

Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані з ProZorro.

За останні чотири роки роки Повітряні сили здійснили понад 650 закупівель на загальну суму 1,59 мільярда гривень. При цьому в цю суму входить не лише ремонт літаків чи деталей для них, а й купівля, до прикладу, канцелярських товарів.

Витрачена за чотири роки Командруванням повітряних сил сума становить лише 4% з 35 мільярдів гривень, які Укравтодор отримав цьогоріч із «коронавірусного фонду». Усього ж на ремонт доріг агентство у 2020 році отримає від держави 113 мільярдів гривень — це майже у сто разів більше, ніж витрати Повітряних сил за останні чотири роки (близько 1,3% від бюджету Укравтодору).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони купить у близької до «Трейд Коммодіті» фірми авіапальне на 270 млн грн

Зокрема, за чотири роки Командування повітряних сил ЗСУ витратило майже 818 мільйонів гривень на ремонт літаків, локаторів та запчастин. Із них понад 25 мільйонів виратили на продовження строків роботи авіадвигунів, літаків та іншої техніки. Всього продовжили строки служби 16 літаків.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня у Харківській області поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти й офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ — всього 27 людей. Падіння військового літака в Харківській області сталося під час виконання навчально-тренувального польоту. На місці авіакатастрофи знайшли тіла 25 загиблих. Ще одна особа померла у лікарні та одну людину травмовано (наразі вона у лікарні).

За інформацією СБУ, командир екіпажу літака перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна й запросив захід на посадку. Цьогоріч цьому літаку — АН-26Ш 1977 року випуску — якраз продовжили строк служби. Як зазначають «Наші гроші», капітальний ремонт цьому літаку востаннє робили ще у 1996 році.