Поліцейського Олександра Білика зняли з посади заступника начальника відділу з розслідування особливо тяжких злочинів київської поліції. 

Про це київська поліція повідомила у відповіді на запит Слідства.Інфо. 

Білик фігурував у фільмі-розслідуванні «Місто вкрадених квартир» і, ймовірно, причетний до шахрайств з нерухомістю. 

Тепер його перевели в Дарницьке районне управління поліції, де Білик працюватиме заступником начальника слідчого відділу. Також у поліції повідомили, що провели службове розслідування щодо нього. 

«За результатами службового розслідування встановлено, що підтвердити чи спростувати факти неправомірних дій без проведення слідчих дій не є можливим. Копії матеріалів службового розслідування направлені до ДБР», — ідеться у відповіді київської поліції. 

Білик, імовірно, брав участь у квартирних аферах. Він був присутнім під час силових захоплень житла киян та, за словами потерпілих, вимагав у них гроші. Також тривалий час співпрацював з інвестиційною компанією, причетною до привласнення майна киян і незаконного виселення людей.

Попри скромну зарплату, родина Білика володіє чотирма квартирами в столиці, дві з яких — у новобудовах. Сам поліцейський їздить на позашляховику AUDI Q7, така машина коштує від 900 тисяч гривень. Цього авто немає в його декларації. Крім того, посадовець за останні 4 роки 12 разів літав за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство за квартиру на Троєщині