Вищий антикорупційний суд призначив помічникові народного депутата Олександра Юрченка Іванові Фіщенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 листопада із можливістю внесення застави у 1 млн 552 грн.

Про це повідомляє журналістка «Слідства.Інфо» із зали суду.

Зазначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала про заставу для Фіщенка в розмірі понад 5 мільйонів гривень.

Сам Іван Фіщенко зазначав, що такої суми для внесення застави у нього немає. Захисники підозрюваного у свою чергу, просили в суду не обирати йому запобіжний захід.

Фіщенко на суді

Нагадаємо, напередодні стало відомо про розслідування Національного антикорупційного бюро щодо ймовірного отримання хабара неформальним помічником народного депутата Олександра Юрченка Іваном Фіщенком. У цій справі мали оголосити підозру й самому Юрченку — однак, на думку, генпрокурорки Ірини Венедіктової, детективи зібрали недостатньо доказів його причетності.

Удень 15 вересня НАБУ оприлюднило аудіо- та відеоматеріали, на яких народний депутат «Слуги народу» Олександр Юрченко та Іван Фіщенко нібито вимагають хабар від представника іноземного інвестора у сміттєпереробній галузі за внесення законодавчих змін в інтересах цього бізнесу. Інвестора представляв детектив під прикриттям, який і фіксував розмови.