Прокурор Спеціалізованої аниикорупційної прокуратури просить Вищий антикорупційний суд призначити помічнику народного депутата Олександра Юрченка Іванові Фіщенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Передбачивши можливість внести заставу в розмірі 5 млн 658 грн.

Про це повідомляє журналістка «Слідства.Інфо» з зали суду.

При цьому, якщо Фіщенко заплатить заставу, він все одно повинен здати закордонний паспорт та утриматися від спілкування з нардепом Юрченком.

Такий запобіжний захід прокурор обґрунтував можливими ризиками — зокрема, переховуванням від суду, впливу на свідків, знищення та спотворення доказів – зокрема, листування через месенджери та електронну пошту.

«Незважаючи на те, що дії Фіщенка кваліфікуються як пособництво, з матеріалів, які є у досудового слідства, вбачається, що він був саме тією особою, через яку відбувався продаж державної влади», — зазначив під час судового засідання прокурор САП.

Наразі судове засідання триває.

Івана Фіщенка підозрюють в участі у корупційному механізмі внесення правок до законопроєктів, внесені певними депутатами фракції “Слуга народу”. У цьому чоловіка підозрює Національне антикорупційне бюро України. Також Фіщенко нібито озвучував розцінки на підкуп депутатів у парламентському комітеті з питань екологічної політики.

Запит НАБУ на вручення підозри народному депутату Олександрові Юрченко надіслала очільниці Офісу генпрокурора Ірині Венедіктовій п’ять діб тому. Сьогодні вона заявила, що підстав вручати підозру недостатньо.