На території 64-ї мотострілецької бригади в Хабаровську відкрили новий буфет і нагодували російських військовослужбовців шаурмою. Саме ця російська бригада відзначилася особливими звірствами в Бучі: російські окупанти закатували та розстріляли сотні мирних українців. 

Репортаж із відкриття нового буфету опублікували пропагандисти з «Россия-1». 

Відкриття буфету відбулося трохи більше, ніж за місяць після того, як російські окупаційні війська втекли з-під Києва. Частина бригади повернулася назад до Хабаровська — зокрема для участі в параді до 9 травня. Ще частину 64-ї бригади перекинули на Харківщину, де її уже частково знищили Збройні сили України — повідомляють українські військові. 

«Кухарі готуються до прийому перших гостей: крутять шаурму, хот-доги, смажать чебуреки. А на вертелі томиться курча. За вікнами оновленого кафе солдати-строковики дисципліновано чекають нової дегустації», — йдеться у сюжеті пропагандистів.  

Українські прокурори оголосили перші підозри у злочинах десятьом військовослужбовцям з 64-ї хабаровської бригади. За даними слідства, вони брали в полон та катували мирних жителів. 

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували деяких офіцерів цієї бригади. Примітно, що дехто з командирів намагається приховати своє справжнє імʼя та прізвище, адже в сюжетах російської пропаганди вони вказують фейкові імена, а прізвища на шевронах замилюють.