Голова «Радикальної партії» та ексдепутат Олег Ляшко каже, що не втручається у операційну діяльність менеджменту деревообробної компанії «Сінегрі», співвласником якої він нещодавно став.

Про це він сказав у коментарі «Слідству.Інфо» для матеріалу «Перший бізнес Ляшка».

Як з’ясували журналісти, у березні 2021 року Олег Ляшко став співвласником деревообробної компанії  «Сінегрі» разом зі скандально відомим «радикалом» Олегом Авер’яновим. Ляшку належить 60% акцій фірми, Авер’янову — 40%. Саме за його порадою, як стверджує політик, він вирішив інвестувати у компанію.

«Я бачу великі перспективи у деревообробному бізнесі, зважаючи на кон‘юктуру зовнішніх ринків і за умови збереження курсу на відновлення виробництва в Україні», — пояснив «Слідству.Інфо» прихід у деревообробний бізнес головний радикал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатом Київської облради від ЄС став бізнесмен, підозрюваний у рейдерстві агрокомплексу загиблого добровольця

Фірма Ляшка займається деревообробним бізнесом, зокрема, експортує деревину та вироби з неї за кордон. «Слідство.Інфо» також встановило, що з фірмою «Сінегрі» пов’язані ще дві подібні фірми — «Брус Майстер» та «Маркет Ліс».

Цікаво, що коли Олег Ляшко працював народним депутатом, він відвідував і «Брус Майстер», і «Маркет Ліс». На зустрічах з працівниками політик акцентував на тому, що деревообробний бізнес потребує державної підтримки, даючи натомість для країни нові робочі місця.

«Я і зараз абсолютно переконаний, що наш ліс має перероблятися в Україні, — зазначив екснардеп у коментарі «Слідству.Інфо». — У випадку відновлення вивезення з України необробленого лісу-кругляку десятки тисяч українців, які сьогодні працюють у деревообробній галузі, втратять роботу. Для прикладу, сьогодні наше підприємство готове додатково взяти на роботу більше 70 працівників».

У 2015 році Олег Ляшко був одним з ініціаторів запровадження мораторію на експорт необробленої деревини (лісу-кругляку). Заборона діятиме впродовж 10 років. Тим не менш, запроваджений мораторій викликав чимало критики як в Україні, так і за кордоном.

Ляшко також повідомив, що не втручається у роботу менеджменту своєї компанії. «Як співвласник компанії «Сінегрі», я жодним чином не втручаюся в операційну діяльність менеджменту компанії. Але сподіваюся, що всі їх дії відбуваються виключно з дотриманням законів України», — сказав він.

Детальніше про те, як Олег Ляшко ініціював законодавчі зміни, що тепер допомагають його бізнесу, дивіться у блозі «Слідства.Інфо».