На останніх виборах радикал Олег Ляшко не пройшов до парламенту, проте не засмутився і пішов у бізнес — офіційно зайнявся переробкою деревини.

Новий бізнес Ляшка чудово вписується у закони, які він просував будучи народним депутатом. Мало того: його партнером є скандальний радикал, якому Ляшко вже допомагав.

У 2015-му Олег Ляшко був одним з ініціаторів мораторію на вивезення лісу-кругляку з України. За його словами, це мало б покращити умови для вітчизняного бізнесу та збільшити кількість інвестицій.

У 2021-му Ляшко офіційно став власником компанії «Сінегрі», що займається переробкою дерева.

Компаньйоном Ляшка є Олег Авер’янов — ще один «радикал», відомий скандальними постачаннями пожежних машин для Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За останні два роки фірма Ляшка вивезла за кордон близько 600 тонн різних продуктів — переважно деревини. Найцікавіше у цій історії те, що нинішній бізнес Ляшка не такий вже й чужий для нього.

Ще за часів депутатства, коли Ляшко активно «заступався» за заборону вивезення лісу за кордон, він навідувався і висловлював підтримку бізнесу, фактичним співвласником якого став згодом.

По суті, Ляшко-нардеп міг просувати інтереси не лише українських громадян, а й свого «радикального оточення», яке займається деревообробним бізнесом.

Як колишній Ляшко-депутат просував закони, що працюють в інтересах теперішнього Ляшка-бізнесмена — дивіться у новому розслідуванні «Таємниці Слідства».