Юлія Каждан, нова виконувачка обов’язків керівника Довженко-Центру, сказала, що її не цікавлять музейна та архівна справи. Пані Каждан також наголосила, що на новій посаді вона не займатиметься питаннями кіно. Про це вона повідомила у телефонній розмові з журналістами «Слідства.Інфо».

На питання, у чому її мотивація працювати на підприємстві та чому вона погодилася на пропозицію зайняти посаду виконувачки обов’язків, Каждан відповіла: «Працювати! Я — юрист корпоративного права. Я знаю свою справу, я працюю багато років… Мені стало цікаво, що робиться у Довженко-Центрі».

Жінка наполягає, що не має жодного стосунку до кіновиробництва, а її робота полягатиме в аналізі господарської діяльності. У розмові Каждан каже, що їй запропонували цю посаду, а вона погодилася. Більше того, вона зізнається, що не планує подаватися на конкурс голови Довженко-Центру після 2-місячного контракту на посаді виконувачки обов’язків. На запитання журналістів, чому жінка не планує продовжувати роботу у Центрі, пані Каждан відповідає, що їй це не цікаво, що її не цікавлять архівна та музейна справи.  

Повну версію розмови можна прочитати за посиланням

Раніше журналісти «Слідства.Інфо» опублікували матеріал про професійний шлях Юлії Каждан та її гіпнотичні практики.

Нагадаємо, що на сайті Державного агентства України з питань кіно опублікували наказ про призначення з 2 листопада 2022 року виконувачкою обов’язків генерального директора Державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» Каждан Юлію Романівну. У свою чергу, колектив Довженко-Центру виступив проти цього призначення: вони написали публічну заяву з засудженням такого рішення Держкіно.