Нова виконувачка обов’язків директора Довженко-Центру Юлія Каждан ухиляється від відповіді на запитання журналістів про те, хто саме запропонував їй стати очільницею підприємства. У розмові зі «Слідством.Інфо» жінка спочатку говорить, що не знайома з керівницею Держкіно, а після цього зазначає, що не пам’ятає, коли востаннє спілкувалася з Мариною Кудерчук.

Юлія Каждан не коментувала своє призначення на посаду очільниці Центру, поки журналісти «Слідства.Інфо» не опублікували матеріал, у якому розповіли про її професійний бекграунд і консультації з гіпнотерапії.

Після публікації статті жінка передзвонила журналістці, аби повідомити, що ще не приступила до виконання обов’язків (станом на вечір 3 листопада — ред.). Під час дзвінка жінка зауважила, що, серед іншого, не знайома з керівницею Держкіно Мариною Кудерчук. 

Під час розмови нову очільницю Довженко-Центру декілька разів запитували про її зв’язок з керівницею Держкіно пані Кудерчук. Кожного разу відповідь була іншою. Спочатку жінка стверджувала, що між нею та Кудерчук немає жодних стосунків і що вона взагалі не знайома із керівницею Держкіно.

 «Ні, ми не знайомі. Я не бачу сенсу далі розмовляти. Ви замість того, щоб, як порядна людина, сказати, що так, ми допустили помилку, намагаєтеся ще більше знайти компромату. Тому я не хочу про це говорити», — сказала Каждан.

 Однак пізніше на запитання, чому вона все ж таки погодилася на пропозицію пані Кудерчук (пропозицію стати тимчасовою очільницею Довженко-Центру, — ред.), Каждан сказала: «А чому я мала не погодитися?».

На запитання журналістів про те, хто саме запропонував їй стати очільницею підприємства, пані Каждан не відповіла. «Яка різниця, хто мені запропонував? Яке це має відношення до того, що у вашій статті недостовірна інформація?», — сказала Каждан. 

Повну версію бесіди з новою очільницею державного підприємства «Довженко-Центр» можна прочитати за посиланням

Нагадаємо, що на сайті Державного агентства України з питань кіно опублікували наказ про призначення з 2 листопада 2022 року виконувачкою обов’язків генерального директора Державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» Каждан Юлію Романівну. У свою чергу, колектив Довженко-Центру виступив проти цього призначення: вони написали публічну заяву з засудженням такого рішення Держкіно.