Юлія Каждан, новопризначена виконувачка обов’язків директора Довженко-Центру, у соцмережах активно пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики. Вартість одного сеансу гіпнозу в очільниці державного підприємства становить 1600 гривень. Про це йдеться в матеріалі «Слідства.Інфо» «Гіпноз, собаки і бухгалтерія: нова очільниця Довженко-Центру не має жодного стосунку до кіноіндустрії»

На сторінці в Instagram Юлія Каждан позиціонує себе фахівчинею з роботи з емоціями і обіцяє «глибинне опрацювання вашої проблеми». Вона також називає себе «кризовим психологом» (на сайті Держкіно жінку назвали «кризовим менеджером»). Перша публікацію у цьому профілі Юлія зробила 14 липня 2021 року. 

Під постом-знайомством Юлія Каждан представляє себе як дипломовану спеціалістку у галузі лабораторної діагностики та клінічної паразитології, а також сертифіковану гіпнотерапевтку. Нижче вона перераховує пройдені курси на підтвердження кваліфікації, стверджує, що за останні 3 роки вивчила всі підходи у сучасній гіпнотерапії.

СКРІН допису-знайомства

Для того, щоб перевірити, чи справді новопризначена керівниця Довженко-Центру надає послуги гіпнозу, журналістка «Слідства.Інфо» подзвонила Юлії Каждан і намагалася записатися на сеанс гіпнозу.

Журналістка: Вітаю! Я знайшла ваш профіль у Інстаграмі, хочу у вас запитати про гіпнотерапію. Скажіть, будь ласка, ви ще консультуєте? Це актуально?

Юлія Каждан: Так, да. 

Журналістка: У мене така проблема, страх подавитися фагофобія. 

Юлія Каждан: Сначала нужно записаться на предварительную консультацию, то есть диагностическую. Посмотрим, какой вариант терапии вам будет лучше… Все онлайн. Консультация стоит тысячу гривен, мы на ней определим, какие методы будут для вас наиболее подходящими. То есть, не факт, что вам в принципе нужен гипноз, может, это можно решить и техникой другой какой-то. 

Журналістка: Але ціна цієї консультації і подальших тисяча гривень?

Юлія Каждан: Если терапевтические, то да, тысяча гривен. Если это гипноз, то там цены другие. 

Журналістка: А якщо гіпноз, то це скільки? 

Юлія Каждан: 1600 гривен сеанс. 

Журналістка: Зрозуміла. Ще поцікавлюся, чи у вас вже були клієнти з таким страхом?

Юлія Каждан: Да!

Журналістка: Вони як, успішно виліковувалися? 

Юлія Каждан: Да. Да, абсолютно. При чем были и в обычной терапии, и в гипнотических вариантах. Бывает так, что можно начать в одной терапии, а потом перейти на гипноз. То есть такое тоже может быть. Я просто хочу, чтобы вы понимали, гипноз — это не волшебная таблетка, что вы один раз загрузили, вышли из состояния гипноза и все, жизнь стала сразу же сверкать красками. 

Під час розмови жінка також розповіла, що має досвід роботи у гіпнотерапії близько 20 років. Гроші за онлайн-консультацію Юлія Каждан сказала перерахувати на картку. Про консультацію домовилися на наступний день після бесіди. Розмова з потенційною клієнткою тривала близько 12 хвилин. 

Майже одразу після цієї бесіди «Слідство.Інфо» знову зателефонувало Юлії Каждан — з проханням прокоментувати її призначення у Довженко-Центрі, вона кілька разів повторила по телефону, що зараз не може говорити і попросила подзвонити у кінці робочого дня.

Варто додати, що обидві розмови про лікування гіпнозом та щодо призначення на посаду відбувалася на другий робочий день у робочий час керівниці Центру.

Через годину після публікації статті Юлія Каждан закрила свої сторінки у соціальних мережах Instagram і Facebook.