Нова очільниця Довженко-Центру Юлія Каждан заперечила можливу ліквідацію державного підприємства. Вона також додала, що ніяких звільнень персоналу не буде. 

Про це Юлія Каждан повідомила під час телефонної розмови з журналістами «Слідства.Інфо», що відбулася після публікації матеріалу агенції про нову виконувачку обов’язків директора Центру.

«Ніякої ліквідації, про це не йдеться зовсім. Ніякої ліквідації. Я повинна проаналізувати господарську діяльність за останні роки. Все. Зробити висновок і на цьому моя робота закінчується. Ніяких звільнень, ніякої ліквідації. Більше того, Центр не ліквідується. І не буде ліквідуватися, бо проводиться конкурс», — розповідає пані Каждан. 

Вона каже, що поки не може приступити до виконання обов’язків, адже її ще не провели по кадровому діловодству (станом на вечір 3 листопада,  — ред.). За словами очільниці, найближчий план дій полягає у тому, що її повинні провести по реєстрах. 

Виконувачка обов’язків директора державного підприємства стверджує, що у неї є план роботи на два місяці, але оголошувати його журналістам вона навідріз відмовляється. 

«Не хочу. Тому що ви знову напишете інформацію, яка не відповідає дійсності. І я ще не є виконувачкою обовʼязків керівника даного Центру. От коли я нею стану, тоді я і буду оголошувати, які в мене наміри, плани і все інше», — відповідає Каждан.

Повну версію розмови журналістів з Юлією Каждан можна прочитати за посиланням

Нагадаємо, що на сайті Державного агентства України з питань кіно опублікували наказ про призначення з 2 листопада 2022 року виконувачкою обов’язків генерального директора Державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» Каждан Юлію Романівну. У свою чергу, колектив Довженко-Центру виступив проти цього призначення: вони написали публічну заяву з засудженням такого рішення Держкіно.