Національна поліція оголосила закупівлю 150 легкових автомобілів спеціалізованого призначення типу кросовер.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з порталу публічних закупівель Prozorro.

Оголошення Нацполіція опублікувала 18 червня. Загалом на закупівлю кросоверів передбачили майже 72 мільйони гривень. Відповідно до тендерної документації, автомобілі повинні бути 2020 року випуску, обладнані світлодіодною панеллю червоно-синього кольору, гучномовцем, аналогово-цифровою радіостанцією УКХ, металевим сейфом для зберігання зброї та інших речей, тримачем зброї та антивандальними чохлами задніх сидінь.

Кінцевим строком подання тендерних пропозицій замовник визначив 3 липня. А поставку підрядник, за результатами закупівлі, має здійснити до 21 жовтня поточного року.

Згідно з законом «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони» від 2016 року, Національна поліція на час проведення операції об’єднаних сил має право не проводити аукціон для потреб оборони, а укладати договір за переговорною процедурою. 

В такий спосіб, як раніше розповідало «Слідство.Інфо», у травні поточного року Нацполіція закупила 200 кросоверів за майже 98 мільйонів гривень у фірми «Спец-Ком-Сервіс». При цьому, як ми з’ясували, ця компанія користувалася послугами конвертаційного центру для ухилення від сплати податків — свідчать дані офіційного слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформована поліція: п’ять гучних злочинів за участі правоохоронців

Також ми повідомляли, що бюджетний комітет Верховної Ради 19 червня підтримав рішення Кабінету Міністрів і погодив виділення понад двох мільярдів гривень на доплати поліцейським із фонду боротьби з COVID-19. 

За офіційними розрахунками, які МВС подавало на Кабмін, 67,5 тисяч поліцейських, задіяних у заходах із протидії коронавірусу, за період карантину отримають доплати у розмірі 50 відсотків місячної зарплати — це в середньому понад 9 тисяч гривень на одного співробітника поліції на місяць.

Народна депутатка «Голосу» Олександра Устінова розповіла «Слідству.Інфо», що на потреби медиків із цього фонду за час карантину виділили на третину менше коштів — 1,5 мільярда гривень.