Очільник Державної митної служби Максим Нефьодов призначив тимчасовим керівником Азовської митниці Володимира Денісова, який за президентства Януковича обіймав керівну посаду в Донецькій митниці.

Про це йдеться у новому блозі “Таємниці Слідства” Євгенії Моторевської.

Денісов, якого люстрували після Революції Гідності, поновився на посаді минулого року ще в нереформований орган.

Володимир Денісов працював у Донецькій митниці з 1995 року. Спершу на посадах інспектора та керівника підрозділів, а з 2013 року — заступником начальника митниці. Його звільнили в березні 2015 року в межах закону “Про очищення влади”.

Уже наступного місяця люстрований митник звернувся до суду з наміром оскаржити це рішення, проте Донецький окружний адмінсуд зупинив провадження, яке поновив лише у квітні 2019-го. А вже через місяць суд задовольнив позов люстрованого митника, визнавши звільнення протиправним, і поновив його на посаді. При цьому стягнув з держави майже 400 тисяч гривень відшкодування “за час вимушеного прогулу”.

Пізніше фіскали спробували оскаржити це рішення, проте апеляційний суд їм відмовив. Представники ДФС, зокрема, зазначали, що “час вимушеного прогулу” виник з вини самого Денісова, оскільки саме на його прохання зупинили провадження у 2015 році. Утім, суд з цим не погодився, зауваживши, що фіскали могли подати апеляцію, проте не зробили цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “Нова митниця: Люстрований після Майдану посадовець, поціновувач бентлі та зяті успішних тещ”

Посаду у новій митниці під керівництвом Нефьодова Денісов отримав у листопаді минулого року.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Україні запрацювала нова митниця, яка тепер має 16 регіональних підрозділів. Кожен з них отримав тимчасових керівників, завдання яких запустити роботу на місцях та перевести співробітників зі старої структури. За словами очільника Державної митної служби, постійних керівників визначатимуть на конкурсі.