Нещодавно призначений начальник Головного управління Служби безпеки України (СБУ) у Києві та Київській області Олег Головаш подав декларацію про доходи за минулий рік. У ній він вказав два позашляховики BMW X5 та дві мисливські рушниці — і все це майно набуте в 2019 році. Також силовик задекларував 45 тисяч доларів готівки.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з Єдиного державного реєстру декларацій.

Документ на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) опубліковано 24 травня. Зауважимо, що більше місяця тому голова СБУ Іван Баканов скасував акт, який дозволяв керівництву СБУ не подавати відкриті декларації до НАЗК.

Це перша публічна декларація, яку подав Олег Головаш. У ній він прямо не пише, що є співробітником Служби безпеки, а називає себе «військовою посадовою особою вищого офіцерського складу». І місцем роботи вказує «військову частину». Водночас, згідно з декларацією, місце фактичного проживання Головаша — місто Житомир. Із серпня 2019-го до травня цього року Олег Головаш очолював Управління СБУ в Житомирській області. За повідомленням місцевого видання «СК1», з 2016 року Головаш обіймав посаду заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки на Житомирщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служба безпеки обшукала будинок експосадовця СБУ у справі тюремних харчів, про які писало «Слідство.Інфо»

Судячи з декларації, Головаш та його дружина, яка працює заступницею голови Антимонопольного комітету на Київщині, за минулий рік отримали у власність два позашляховики BMW X5 2014-го та 2016-го років випуску, які в сумі коштують майже 1,6 мільйона гривень. Також Олег Головаш задекларував дві мисливські рушниці, власником яких став також торік: італійського виробника Benelli та американського — Browning, які в сумі коштують 135 тисяч гривень. Останню, як свідчить декларація Головаша, йому подарував батько. Також новий керівник київської СБУ вказав, що зберігав готівкою 45 тисяч доларів.

Крім того, згідно з декларацією, Олег Головаш користується паркомісцем і квартирою на понад 100 квадратних метрів у Києві, які належать його матері. За минулий рік силовик заробив майже пів мільйона гривень.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», Служба безпеки України відмовилася надати журналістам інформацію про помічників та радників керівника відомства Івана Баканова. Відомості щодо штатних співробітників у службі безпеки назвали інформацією з обмеженим доступом, а поширення інформації щодо радників на громадських засадах, на думку керівництва СБУ, не допускається без їхньої згоди.