Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили на передачі хабара в розмірі трьох тисяч доларів голову Харківського окружного адміністративного суду  Ольгу Панченко.

Про це повідомила пресслужба СБУ на своєму сайті. 

За версією правоохоронців, посадовиця тиснула на одного із суддів, щоб той виніс потрібне судове рішення із земельного питання. За це голова суду намагалася передати три тисячі доларів. Як ми дізналися з сайту Харківського окружного адміністративного суду, йдеться саме про Ольгу Панченко. 

Наразі правоохоронці готуються оголосити голові суду підозру. Якщо суд визнає Панченко винною, їй загрожує покарання у вигляді чотирьох років за ґратами з можливою конфіскацією майна.

Окрім цього, як повідомляє «Чесно», під час Революції Гідності в січні 2014 року суддя Панченко своєю постановою заборонила мирні зібрання в місті Барвінкове, що на Харківщині. Таке рішення вона обґрунтувала положенням міськради та правилами пожежної безпеки. Вища рада правосуддя визнала таке рішення судді дисциплінарним проступком, проте не покарала її: строки притягнення до відповідальності на той час уже збігли. Згодом у своїй декларації доброчесності Ольга Панченко не вказала, що ухвалювала рішення проти учасників Євромайдану.

Окрім цього, у своїх деклараціях за 2014, 2015 і 2016 роки Панченко «забула» вказати автівку Mitsubishi Outlander, а у 2014 році не вказала квартиру в Харкові площею понад 50 квадратних метрів.

Нагадаємо, в серпні поточного року Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Господарського суду Сумської області Надію Спиридонову. У червні минулого року детективи НАБУ затримали її на отриманні 4 тисяч доларів хабара.