Документальний фільм-розслідування «Зірвати банк», над яким працювали журналістка «Слідства.Інфо» Олена Логінова та режисер Яків Любчич, переміг у конкурсі «Честь професії — 2021». Журі визнало роботу найкращою у номінації «Найкраще розслідування».

Церемонія нагородження відбулася напередодні, 25 травня.

Журі найвище оцінило роботу «Слідства.Інфо» у номінації «Найкраще розслідування».

У фільмі «Зірвати банк» Олена Логінова дослідила, як працювали шахрайські схеми у «Приватбанку» , а також розповіла про раніше невідомі бізнеси та майно олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у США, Великій Британії, Швейцарії та Ізраїлі.

Журналісти «Слідства.Інфо» з власних джерел отримали таємний звіт детективної агенції Kroll щодо «Приватбанку». Відповідно до його даних, Ігор Коломойський та його бізнес-партнери незаконно вивели через фінансову установу 5,5 мільярда доларів.

Виведення коштів реалізовувалося через кіпрську філію «Приватбанку». Національний банк, у свою чергу, «не бачив» як гроші залишали Україну — він не вважав острівне відділення закордонним.

Для підтримки схеми циклічного перекредитування банк залучав кошти вкладників. А щоб якомога довше її приховувати, колишнє керівництво установи неодноразово фальсифікувало фінансову звітність — йдеться в оприлюднених Нацбанком результатах розслідування Kroll.

Більше про справу «Приватбанку» та дані зі звіту Kroll дізнайтесь, подивившись фільм «Зірвати банк» та прочитавши статтю «Справа «Приватбанку»: виведені мільярди й активи по всьому світу».