Колишнього суддю Господарського суду Одеської області Павла Меденцева заочно засудили до дев’яти років позбавлення волі за вимагання та одержання понад півмільйонного хабаря.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд. Сам Меденцев зараз переховується від правоохоронців, тож розгляд справи відбувався за його відсутності. Так само за відсутності обвинуваченого оголосили й вирок.

Суд також вирішив конфіскувати кошти, які знайшли у Меденцева під час обшуку — 250 тисяч гривень.

За версією слідства, Павло Меденцев у 2014 році вимагав хабара в сумі 570 тисяч гривень за винесення на користь позивача рішення у господарській справі. Екссудді вдалось отримати ці гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя на Київщині ухвалила провести відеоконференцію з окупантами

Тепер упродовж 30 днів Меденцев може оскаржити рішення в Апеляційній палаті Антикорсуду.

Нагадаємо, у вересні Вищий антикорупційний суд арештував майно народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка. Раніше НАБУ оприлюднило записи, на яких  Юрченко та його неофіційний помічник Іван Фіщенко нібито вимагають хабар від представника іноземного інвестора у сміттєпереробній галузі за те, щоб ті внесли законодавчі зміни в інтересах цього бізнесу. Інвестора представляв детектив під прикриттям, який і фіксував розмови.