Чоловік новопризначеної судді Шевченківського районного суду Києва Дарії Дунаєвської є співвласником компанії «Інжиніринговий центр комплексного проектування РМД», зареєстрованої в Москві. Фірма спеціалізується на створенні інженерних конструкцій для будівель і сплатила в Росії податків та зборів на суму майже 7,4 мільйона рублів (2,8 млн грн за поточним курсом).

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з декларації Дунаєвської.

Президент Володимир Зеленський наказом від 4 грудня призначив Дарію Дунаєвську суддею Шевченківського райсуду Києва. Судячи з останньої декларації, поданої у травні цього року, раніше вона працювала помічницею судді Вищого господарського суду.

Судячи з документу, чоловік новопризначеної судді Роберт Дунаєвський володіє часткою в 50% у компанії «Інжиніринговий центр комплексного проектування РМД», зареєстрованої в Москві.

Як свідчить російська аналітична система «Интегрум», фірму було створено в жовтні 2016 року. Із того часу нею співволодіє Дунаєвський. Компанія спеціалізується на будівельному інжинірингу, інженерно-технічному проектуванні, управлінні проєктами будівництва, виконанні будівельного контролю й авторського нагляду, наданні у цих сферах технічних консультацій.

За даними «Интегрум», впродовж 2017-2019 років фірма сплатила в Росії податків та зборів на суму майже 7,4 мільйони рублів (2,8 млн грн за теперішнім курсом). Також, судячи з даних аналітичної системи, з 2016-го ця компанія отримала доходів у сумі 65,5 мільйона рублів (24,8 млн грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська суддя, обвинувачена в «газовій справі Онищенка», мітить у члени Вищої ради правосуддя

Крім того, як свідчить декларація Дунаєвської, її чоловік є керівником і співвласником української компанії «Інженерне бюро професора Катценбаха та партнери-Україна», яка спеціалізується на діяльності у сфері архітектури. За минулий рік, судячи з аналітичної системи YouControl, ця фірма отримала близько 16 мільйонів гривень доходу.

Дарія Дунаєвська, судячи з її декларації про доходи, за минулий рік на посаді помічниці судді у Вищому господарському суді заробила понад 184 тисячі гривень. Її чоловік отримав понад 1 мільйон гривень доходу в «Інженерному бюро професора Катценбаха та партнери-Україна». Ще понад 2 мільйони гривень він заробив у німецькій компанії «Інженерна асоціація професора Катценбаха». Також родині судді належить квартира в Києві на майже 172 квадрати, автомобілі Mazda 3 2007 року випуску та Porsche Cayenne 2019 року. Станом на минулий рік родина Дунаєвських мала близько 340 тисяч гривень, 216 тисяч євро та понад 11 тисяч доларів заощаджень.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», суддя Солом’янського райсуду Києва Марія Зелінська за ухвалення потрібного рішення у справі ексміністра екології Миколи Злочевського ймовірно отримала від його адвокатів 150 тисяч доларів хабаря. Про це свідчить оприлюднене Національним антикорупційним бюро листування. Ідеться про рішення, яким суддя обмежила детективам НАБУ термін розслідування цієї справи до двох місяців.