З 2014 року на тимчасово окупованих територіях Російська Федерація насаджує українським дітям проросійську позицію. 16-річна поетеса Богдана Нещерет з позивним «Доча» — ще одна жертва російської пропаганди. 

Детальніше про долю українських дітей на тимчасово окупованих територіях України читайте у матеріалі «Слідства.Інфо»: «Підлітки-перевертні: як з маленьких українців виховують солдатів РФ».

На своїй сторінці у «ВКонтакті» Богдана публікує відео з красномовними заявами: «Я, Нещерет Богдана Романовна, рядова бригади «Прізрак». Я патріотка своєї Республіки». 

Популярною дівчинка стала ще у свої 9 років завдяки віршам, які вона читала солдатам РФ. Тоді Богдана подружилася з «дядьою Льошою» — з колаборантом Олексієм Мозговим, командиром «Прізрака».

«Доча» разом із колаборантом Олексієм Мозговим

Другу хвилю популярності Богдана отримала восени минулого року. Дівчинці з Алчевська вдалося поспілкуватися з Владіміром Путіним. Дівчинка розповіла російському диктатору про свої поетичні здібності, а той запропонував їй видати збірку. 

Очевидно, збірку віршиків з «одами Донбасу» таки опублікують — на своїй сторінці у «ВКонтакті» Богдана поділилася ескізами майбутніх книжок. Шкода, що ні дівчина, ні її батьки не розуміють справжньої ціни такого фейкового визнання. 

Публікація з ескізом майбутнього збірника на сторінці Богдани

Богдана з міста Алчевськ Луганської області. Батько дівчинки — Роман Нещерет — до вторгнення Росії на Донеччину у 2014 році працював у Держслужбі охорони при Міністерстві внутрішніх справ України. Зі слів дівчинки, зараз вона разом з батьком служать у вже згаданому незаконному військовому формуванні «Прізрак».

16-річна Богдана Нещерет з позивним «Доча»

За різними даними, на територіях, підконтрольних Росії, зараз перебуває понад 100 000 українських дітей — переважно викрадених чи вивезених обманом. 

«Росіяни здійснюють все за підручником, що стосується геноциду, віддаючи дітей з однієї етнічної групи в іншу… Вони їх максимально обнулюють і стирають їхню приналежність до української нації. Вони хочуть виростити бійців, таких собі яничар, які потім підуть проти України», — каже Дар’я Герасимчук, радниця-уповноважена президента України з прав дитини.