Комплекс «Пуща-Водиця», що за 10 кілометрів від колишньої резиденції екс-президента, а нині втікача Віктора Януковича, перебуває у підпорядкуванні Державного управління справами. Утримується коштом платників податків.

За даними ДУС, з 52-ох осіб з дачами у комплексі «Пуща-Водиця» договір про оренду підписали тільки депутат Нестор Шуфрич та екс-заступник міністра оборони Олександр Олійник.

Список Пуща водиця

Оренда пуща водиця

 Не на камеру в адміністрації комплексу «Слідству.інфо» заявили: Нестор Шуфрич – чи не єдиний, хто справно сплачує за оренду та комунальні послуги. Решта – спокійнісінько живе за наш рахунок.

Скільки це грошей? За отриманими нами даними від ДУС, це сотні тисяч гривень на тепло, воду, газ, охорону. Крім того, з наших кишень оплачуються транспортні послуги та зв’язок для чиновників.

Тільки за перший квартал 2014-го року на комплекс виділили 904 800 грн. Для порівняння: за весь минулий рік обслуговування будинків у «Пущі-Водиці» обійшлося бюджету у 6 910 900 гривень.

Графіка_1Дані Державного управління справами про планові кошторисні призначення комплексу відпочинку «Пуща-Водиця». У ДУС зазначили: «Усі планові показники відповідають фактичним витратам».

 Ще один закритий від сторонніх очей комплекс в підпорядкування ДУС – будинок відпочинку «КончаЗаспа». Микола Азаров, Раїса Богатирьова, Петро Симоненко, Дмитро Табачник – це далеко не повний перелік тих, хто продовжує тут житии, хоча б формально.

Список конча заспа

«Слідство.інфо» дізналося, що на території комплексу не викуплено жодного будинку. Єдиний, хто має право власності ще з 2001-го року –академік Борис Патон.

На утримання мешканців будинку відпочинку «КончаЗаспа» – а це тепло, вода, електрита та газ тільки за перший квартал 2014-го року вже взяли з бюджету 5 065 600 грн. Транспортні послуги за півроку обійшлися у 236 700 грн, зв’язок – у 80 800 грн.

графіка_2Дані Державного управління справами щодо касових видатків будинку відпочинку «Конча-Заспа» за оплату комунальних послуг та оплату послуг транспорту і зв’язку.

«Слідство.інфо» обов’язково повернеться до цієї теми та простежить, як виконуються вказівки президента та чи заощадять українці на обмеженні пільг чиновникам. Бо наразі виходить якось не дуже.

МАРІЯ ЗЕМЛЯНСЬКА, МАКСИМ ОПАНАСЕНКО, Бюро журналістських розслідувань “Свідомо” для проекту “Слідство.Інфо”