15 квітня Слідство.Інфо розповіло про те, що Академію Служби безпеки України, яка готує молоде покоління розвідників, досі очолює Іван Мусієнко, призначений туди свого часу за особистим наказом Віктора Януковича.

Akademia SBY_screen 1Після зміни влади ректора звільнили, однак за дивних обставин йому знову вдалося повернутися на посаду в статусі тимчасового виконувача обов’язків. Наше розслідування довело: Мусієнко не просто представляє стару КДБ-шну школу спецслужб – він ще й відданий прихильник її методів. Підтримка влади Януковича не завадила т.в.о ректора вчасно перефарбуватися і урочисто відкривати на території Академії пам’ятник героям Небесної сотні, а на особистому фронті – отримати за актом дарування розкішну квартиру в сучасному столичному житловому комплексі.

Akademia SBY_screen 2Вже наступного  дня після виходу сюжету пан Мусієнко втратив свою посаду. Це рішення нам прокоментував радник Голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

Akademia SBY_screen 4– Голова Служби Безпеки України особисто відреагував на і ваш сюжет, проблема справді існувала… Вчорашнім наказом голови служби безпеки, його звільнено, оголошено відкритий конкурс. Ми запрошуємо всіх хто має, хто по перше відповідає тим вимогам які передбачені конкурсом, хто відчуває в собі силу, знання, вміння працювати з молодим поколінням, працювати в СБУ, працювати в нашій національній академії.

«Слідство.Інфо» пильно відстежуватиме процес прозорого обрання нового ректора академії СБУ, тому запитали про можливість узяти участь у роботі громадської ради.

– Звертайтесь до Громадської ради, якщо вона вас прийме, то будете там працювати. Безумовно. Це абсолютно незалежний орган від служби безпеки України.

– А контакти де можна знайти?

– Я вам дам всі контакти без жодних проблем.

ОЛЕКСАНДР ГУМЕНЮК, Слідство.Інфо