Марія Горбань, Слідство.Інфо

Громадська організація «НПУ «Межигір’я», яка 5 років керує резиденцією Януковича, подала до суду на Національне агентство з питань розшуку та менеджменту активами (АРМА). Її члени вимагають не визнавати переможцем конкурсу на управителя «Межигір’ям» фірму «Скомпані».

Про це повідомила пресслужба суду Окружного адмінсуду Києва, який розглядатиме позов.

Конкурс на управителя «Межигір’ям» тривав понад півроку та кілька разів продовжувався. У результаті переможцем обрали компанію, якою керує експомічник депутата Мураєва.

Громадська організація «НПУ «Межигір’я» просить суд зупинити рішення тендерного комітету АРМА передати в управління компанії «Скомпані» активи «Межигір’я», а також заборонити агентству укладати договір на управління резиденцією.

На думку коменданта резиденції та голови «НПУ «Межигір’я» Дениса Тарахкотелика, тендерний комітет АРМА порушив закон, оголошуючи «Скомпані» переможцем.

«Те, як вони (чиновники АРМА, — ред.) провели тендер і як взагалі вибудовують відносини — такі речі недопустимі», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Ми можемо піти, але що залишиться від «Межигір’я» за два дні?» — комендант резиденції

«Межигір’я» — це понад 140 гектарів землі, 90 будівель, зоопарк, кілька ставків і поле для гольфу. Колишню резиденцію Януковича, яку називають «музеєм корупції».

У конкурсі АРМА на управителя резиденцією брали участь три компанії. Приватне підприємство «Гаянський Геннадій Григорович» з основним видом діяльності «вантажний автомобільний транспорт», та громадська організація «НПУ «Межигір’я», яка вже п’ять років доглядає за резиденцією, були учасниками попередніх етапів конкурсу. «Скомпані», яку згодом і визнали переможцем, подавалася вперше.

Як стало відомо раніше, слідчі Держбюро розслідувань вимагають від Національного агентства з розшуку та менеджменту активів надати інформацію про конкурс на управителя «Межигір’ям». Бюро розслідує можливе «службове недбальство» працівників АРМА.