Заступник голови Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов подав позов до Печерського райсуду про відшкодування моральної та матеріальної шкоди — сім мільйонів гривень. Відповідачем виступає держава Україна в особі Міністерства юстиції та Держказначейської служби.

Про це йдеться в матеріалі Честь і гідність Портнова може обійтися Україні майже в 7 мільйонів гривень Слідства.Інфо.

Цього року Портнов виграв суд проти Генпрокуратури та Міністерства закордонних справ України. У рішеннях Печерського райсуду Києва йдеться, що честі, гідності та діловій репутації Портнова нашкодили листи, які українські держслужбовці — тодішні заступники генпрокурора та посол України в Канаді — відправляли канадському уряду у 2016-2018 роках. У цьому листуванні вони нібито поширили недостовірну інформацію про Портнова, називаючи його «підозрюваним». А на той час він не був підозрюваним у жодному провадженні.

Якщо Портнов виграє суд, відшкодування йому виплатять з державного бюджету.

«У зв’язку з тим, що, згідно із законом, я не можу подавати позов про відшкодування шкоди до чиновників, які винні безпосередньо, закон зобов’язує мене подавати позови про відшкодування шкоди тільки до держави Україна, тобто до Державного казначейства», — прокоментував Портнов Слідству.Інфо. 

Позов у Печерському райсуді Києва, де вже 12 липня провели підготовче засідання, розглядатиме в Печерському райсуді Києва скандально відомий суддя Сергій Вовк. Саме він у 2012 році засудив Юрія Луценка до чотирьох років за ґратами через нібито незаконне святкування Дня міліції в палаці «Україна». Адвокатка Портнова — його рідна сестра Олена Ісаєвська, колишня суддя цього суду.