Колишній голова управління Національної поліції у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря отримує зарплату докторанта в Дніпровському державному університеті внутрішніх справ. Раніше правоохоронець фігурував у скандалі з патрульними, які затримали його водія за порушення правил дорожнього руху.

Як довідалося “Слідство.Інфо” з декларації Глуховері, яку він подав у березні, торік докторант заробив в університеті майже 150 тисяч гривень.

Ще понад 350 тисяч гривень він отримав, працюючи в Нацполіції Дніпропетровщини, а його дружина задекларувала майже п’ять мільйонів гривень доходу від підприємницької діяльності. Зазначимо, що Віталій Глуховеря не вперше працює в цьому навчальному закладі — раніше він уже тут викладав і навіть був ректором вишу у 2015-2017 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа Гандзюк і впливовий брат: що відомо про нового помічника голови Нацполіції

Нагадаємо, близько року тому Віталій Глуховеря, на той час очільник управління Нацполіції Дніпропетровщини, опинився в епіцентрі скандалу. У мережі з’явилося відео, як спецпризначенці КОРД затримують патрульних, які зупинили його автомобіль за порушення правил дорожнього руху.

Після появи відеодоказу Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень Глуховерею. Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, також вимагав звільнення та притягнення до відповідальності держслужбовця. Наприкінці липня Глуховерю звільнили.

Також правоохоронець відомий тим, що його дружина у 2014 році придбала новий автомобіль Toyota Land Cruiser, вартість якого перевищила задекларовані доходи їхньої сім’ї у 10 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Що відомо про нових заступників голови Нацполіції

Нагадаємо, раніше “Слідство.Інфо” розповідало, як суддя Віталій Волощук, який у 2015 році насмерть збив 21-річного мотоцикліста на Житомирщині, отримав після своєї відставки довічне державне утримання.