Суддя Олевського райсуду Житомирської області Віктор Волощук, який у 2015 році збив насмерть 21-річного мотоцикліста, пішов у відставку. Тепер він отримуватиме довічне грошове утримання за рахунок державного бюджету. 

Як повідомили у Prosud, таке рішення ухвалила Вища рада правосуддя під час задоволення заяви судді про відставку. Це сталося напередодні, 28 січня. 

У вересні 2015 року на Житомирщині автомобіль Віктора Волощука виїхав на зустрічну смугу та збив 21-річного мотоцикліста. Від отриманих травм хлопець помер у той же день. Після приїзду правоохоронців суддя відмовився проходити тест на рівень алкоголю в крові, хоча, за словами свідків, був напідпитку. Невдовзі Волощук зник з місця події. Мешканці села, у якому це сталося, майже добу перекривали дорогу з вимогою знайти суддю і провести чесне розслідування.

Попри це, Віктор Волощук продовжував працювати в суді. За повідомленнями місцевих медіа, перебуваючи на посаді у 2018 році, він виправдав водія, якого так само правоохоронці зупиняли під час керування напідпитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя, який напідпитку потрапив в ДТП, уникнув покарання

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про суддю Шостого апеляційного адмінсуду Костянтина Бабенка, якого патрульні спіймали напідпитку. За версією правоохоронців, Бабенко порушив дорожні правила під час руху на повороті. На вимогу патрульних суддя не зупинився і надалі намагався втекти від них. Згодом інша суддя виправдала Бабенка.