Журналісти агенції «Слідство.Інфо» провели для прокурорів Київської області тренінг з ідентифікації російських окупантів. Ці прокурори займаються розслідуванням злочинів російських окупантів, зокрема, геноциду в Бучі та у інших містах і селах. 

Під час тренінгу журналіст Дмитро Реплянчук розповів про основні методи, якими він користується під час пошуку та ідентифікації російських окупантів у соцмережах. Зокрема, про особливості пошуку в соцмережах «Вконтактє», «Однокласники» та «Інстаграм». 

Також ми поділилися досвідом, як ідентифіковувати російських воєнних злочинців за фотографіями та встановлювати їхнє місцеперебування аботочне місце, де було зроблене фото. 

«Слідство.Інфо» сподівається, що ця інформація допоможе прокурорам та представникам інших правоохоронних органів ефективно розслідувати воєнні злочини росіян та встановлювати їхні особи.

Нагадаємо, 28 квітня прокуратура оголосила підозри десятьом російським військовим, які вчиняли злочини проти українців у Бучі Київської області. До ідентифікації цих військових також долучилися журналісти нашої агенції.

«Слідство.Інфо» опублікувало відео з детальною інформацією про цих десятьох окупантів.