Національне агентство з питань запобігання корупції перерахувало парламентським політичним партіям майже 200 млн грн на фінансування статутної діяльності. Найбільше отримала політична партія «Слуга Народу» — 122,6 млн грн. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з покликанням на дані Єдиного вебпорталу використання публічних коштів. 

Згідно з даними виписок, партія «Батьківщина» отримала з держбюджету 23,3 млн грн, партія «Європейська Солідарність» 35,4 млн грн двома транзакціями, партія «Голос» — 28,9 млн грн двома транзакціями. Партія “Слуга Народу” отримала найбільше коштів з держбюджету — 122,6 млн грн

Раніше пресслужба НАЗК повідомляла, що «Слуга Народу» повернула до бюджету 49 млн грн невикористаних коштів державного фінансування статутної діяльності за 2022 рік до державного бюджету.

Відомство також повідомляло у відповіді на запит руху «Чесно», що у 2024 році в держбюджеті на фінансування парламентських партій передбачено менше коштів, ніж визначено законодавством. Фінансування для забороненої проросійської «Опозиційної платформи — за життя» у цьому році не заплановано і очікувані 148,3 млн грн залишаться в бюджеті.

У бюджеті на 2024 рік загалом закладено 840,5 млн грн на фінансування статутної діяльності парламентських партій. Водночас відповідно до визначеної законодавством формули ця сума мала би становити 988,9 млн грн.

«Партія «Слуга Народу» цього року має отримати 490 млн грн, «Батьківщина» — 92 млн, а “Європейська Солідарність» — 141 млн. Ще 115 млн грн передбачено для «Голосу», — йдеться у повідомленні руху «Чесно». 

Читайте також: Син судді Аблова здався поліції — його заарештували за підозрою у вбивстві кухонним ножем