Ірина Борзова пройшла до парламенту від партії «Слуга народу» по мажоритарці. А її чоловіка Сергія Борзова нещодавно призначили керівником Державного управління справами (ДУС). 

Борзова займається бізнесом — має частку у вінницькій будівельній компанії «Сайбор», та разом зі своїм батьком Наумом Барулею володіє готелем у Судаку в окупованому Криму. Нещодавно «ЧЕСНО» виявили, що Борзова та її батько перереєстрували кримський бізнес відповідно до російського законодавства. 

Слідство.Інфо розпитало Ірину про її кримський бізнес. Вона пояснила, що доходу він нього не має, бо це — незавершене будівництво. «Ця власність є на фірмі, зараз це заморожені активи. Власність була набута моїм батьком до 2014 року. А що було робити — подарувати? Я спілкуюся й навіть юристи розводять руками — не розуміють, як можна захистити свою власність в окупованому Криму»

Також Ірина Борзова сказала, що хоче вийти зі структури власної компанії й шукає, на кого написати доручення, щоб її інтереси представляли в Криму.  

Також Борзова — голова громадської організації «Розвиток. Розвиток» і керує благодійним фондом. 

«Я працювала в громадській організації «Розвиток.Розвиток» 10 років. Реалізовувала інклюзивні та молодіжні проєкти. Як я буду в Раді, ще не знаю, але продовжу займатися цим», — прокоментувала Борзова Слідству.Інфо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Зе адміністрація» президента: хто ці люди?

Чоловіка Ірини Борзової нещодавно призначили на посаду керівника Державного управління справами на п’ять років. Сергій Борзов працює в ДУС з 2014-го. Тоді на посаду заступника голови відомства його призначив Петро Порошенко. Ця структура забезпечує діяльність і побут президента, Верховної Ради, Кабміну, Ради національної безпеки та оборони тощо. 

Як розповідали журналісти «Наших грошей», 2016 року ДУС подарувала Борзову квартиру за майже 10 мільйонів гривень на Печерську, яку він приватизував. Комерційна вартість дарунку, як з’ясували журналісти-розслідувачі, 2-2,5 тисячі доларів за квадрат. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній КВК-шник Борзов став керівником Державного управління справами