Данило Гетманцев — народний депутат від «Слуги Народу», а також Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики. У декларації за 2022 рік «слуга» декларує квартиру у Франції, площею 142 квадратні метри, вартість якої на дату набуття права (11 травня 2022 року) становила майже 10 мільйонів гривень. Політик декларує квартиру, як «тимчасове місце проживання» дружини Ольги та їхніх дітей.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Декларую не квартиру, а місце проживання»: де українські чиновники ховають від війни своїх рідних.

Журналісти «Слідства.Інфо» поспілкувалися з нардепом телефоном і Гетманцев сказав наступне: «Я декларую не квартиру, а місце проживання моєїСлу дружини з дітьми. Це місце проживання моїх родичів зі слів моїх родичів». 

Політик не надав конкретної відповіді, де зараз перебуває його родина. На запитання журналістів про те, чи планує дружина з дітьми  повертатися в Україну, нардеп запевнив: «Безперечно планують повертатися. З приводу того, де вони перебувають зараз, я не хотів би відповідати. Діти маленькі, одному два місяці — він ще жодного разу не був задекларований, бо народився у грудні. Можете дати сенсацію». 

Чиновник також додав, що зараз він перебуває в Україні та відновлює економіку. З його слів, дружина наразі займається вихованням трьох малолітніх дітей — це і є її внесок у відновлення країни.

Поки сім’ї народних обранців знаходяться у безпечних умовах Європи та Америки, решту українців, які так само втекли від війни за кордон, влада всіляко закликає повертатися в Україну. Зокрема, шукає варіанти розпоряджатися соціальними виплатами.

Нещодавно у коментарі німецькому телеканалу ARD Президент України Володимир Зеленський зауважив, що соціальні виплати українцям, які знайшли прихисток за кордоном, краще проходили б через Україну, а далі держава сама може розподілити кошти серед біженців.

«І врешті-решт гроші наші виїхали, а європейські гроші лишались там, де залишились громадяни України. Поза територією України… Просто хотів би, щоб ми звернули на це увагу», — зауважив Зеленський. 

Читайте також: Іван Федоров їздить на автомобілях за майже 4 млн грн, які оформлені на його родичів