Новий голова Запоріжжя Іван Федоров задекларував, що безоплатно користується автомобілями своїх родичів. Одним з них є Олександр Федоров, який очолює медичний центр «ІНМЕДИКО» та володіє тридцятьма транспортними засобами різних марок. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

2 лютого 2024 року Президент України Володимир Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької облдержадміністрації. До цього Федоров був міським головою Мелітополя.  

До свого призначення Іван Федоров подав декларацію за 2023 та 2022 роки. У них вказано, що Федоров у 2022 році отримав право безплатно користуватись двома автомобілями від своїх родичів — Олександра та Наталії Федорових. Перша автівка коштує 2 млн грн (LEXUS LX 570 2012 року випуску), а друга машина — 1,8 млн грн (BMW X6 2015 року випуску). 

До цього в Івана Федорова було власне авто, він  мав право на користування від ТОВ «ТЕПЛОІНВЕСТ-ТАВРІЯ».

У кабінеті водія вказано, що на Олександра Федорова зареєстровано 30 різних транспортних засобів. Серед них є ВАЗ, елітні авто, а також ті автомобілі, які  він дав у користування Івану Федорову. 

Олександр Федоров заснував та очолює приватне підприємство «ІНМЕДИКО». Ця компанія має свої лікарні у Запоріжжі. На їх сайті вказано, що Олександр Федоров є головним лікарем медичного центру «ІНМЕДИКО» з 2012 року. 

У деклараціях Івана Федорова зазначено, що з 2014 року він володіє правом на торгову марку «ИНМЕДИКО».

Олександр Федоров / Фото з сайту приватного підприємства «ІНМЕДИКО»

Журналісти «Слідства.Інфо» намагалися зв’язатися з Іваном Федоровим, щоб дізнатися, навіщо йому два автомобілі, але у пресслужбі очільника Запорізької облдержадміністрації сказали, що Федоров зараз не має часу на коментарі: «Надішліть ваш інформаційний запит… У зв’язку з призначенням у пана Івана обмежений час на коментарі».

Також у деклараціях Федорова вказано, що він володіє з 2013 року будинком у Запоріжжі на 166,8 квадратні метри та земельною ділянкою під будинком. Загальна вартість цієї нерухомості складає 2 млн грн

У Івана Федорова є дві квартири у тимчасово окупованому Мелітополі: йому належить квартира площею 61,9  кв. м. за 516 тис. грн, а на іншу — Федоров має право користування.

Читайте також: Суддя зізнався, що задекларував елітне авто за 10 тисяч гривень, щоб уникнути сплати податків