Вищий антикорупційний суд обіцяє всіляко сприяти проведенню перевірки судді ВАКС Андрія Біцюка у разі, якщо таку проведуть відповідні органи. Про це йдеться у офіційному повідомленні ВАКСу.

Так головний антикорупційний суд країни прокоментував розслідування «Слідства.Інфо» про слідчого суддю Андрія Біцюка, який міг писати судові рішення з допомогою дружини адвокатки. У ВАКСі зазначили, що перевірка інформації  у сюжеті журналістів може бути проведена компетентними органами у передбачений законом спосіб. 

У заяві додають, що основою діяльності ВАКС є доброчесність кожного судді та інституції загалом. Тому, відповідно, у випадку проведення перевірки антикорсуд всіляко буде їй сприяти в межах своєї компетенції. 

Центр протидії корупції, який досліджує доброчесність суддів, зазначає, що оприлюднена у розслідування інформація мала б бути ретельно перевірена Вищою радою правосуддя та Національним агентством з питань запобігання корупції. Проте, як зазначає ЦПК, через відсутність Служби дисциплінарних інспекторів розгляд дисциплінарних скарг зараз не здійснюється. 

Нагадаємо, у матеріалі «За спиною у правосуддя: як дружина судді ВАКС допомагала йому писати рішення у гучній справі» журналісти «Слідства.Інфо» дослідили документи, які отримали від джерел на умовах анонімності. Серед них — електронне листування, яке може свідчити про те, що слідчий суддя ВАКСу Андрій Біцюк ділиться з дружиною-адвокаткою Анною Надточиєвою матеріалами антикорупційних справ, а вона допомагає йому виписувати судові рішення щодо високопосадовців, підозрюваних у корупції.  На думку експертів, такі дії судді можуть призвести до його звільнення.

Читайте також: Суддя міг передавати матеріали корупційних справ своїй дружині, а вона допомагала йому писати рішення, — документи